Waardevolle SEO TIPS

Zoekmachine optimalisatie tips voor het jaar 2016.

In deze blog geven we jou belangrijke SEO tips waarmee je in 2016 online succes kunt behalen:

1. Hoe gaat de gebruiker met uw pagina om?

Tegenwoordig analyseren zoekmachines ook de online reis van de gebruikers die zich op uw website bevinden. Wat doen mensen op een website en vinden ze de antwoorden op hun vragen? Waar gaat de gebruiker vervolgens naar toe? Een pagina waarbij de gebruiker direct weg klikt is voor de ranking steeds minder interessant. Pagina’s die de juiste content delen krijgen een veel hogere ranking in de zoekresultaten. Zorg er dus ook altijd voor dat de gebruiker makkelijk op andere pagina’s kan komen. Bijvoorbeeld door een ‘actieknop’ die doorverwijst naar een gerelateerde pagina.

2. Hoe gebruik ik ‘exacte’ zoekwoorden op een pagina?

De belangrijke rol van ‘exacte’ zoekwoorden neemt meer en meer af. Zelfs ‘exacte’ zoekwoorden in titels en koppen worden steeds minder belangrijk, zo blijkt. Het algoritme van Google wordt steeds efficiënter in het interpreteren van content. Dit betekent dat het niet langer strikt noodzakelijk is om een zoekwoord talloze keren te benoemen in een artikel. Wanneer je gerelateerde termen gebruikt, zal de zoekmachine automatisch begrijpen waar de content over gaat. Uiteindelijk draait het steeds meer om de leesbaarheid van de pagina.

3. Gebruikerservaring weegt zwaar!

Schrijf jij content die geoptimaliseerd is voor Google maar die slecht scoort bij lezers? Dan is het tijd hier snel iets aan te veranderen. Kies een originele invalshoek voor artikelen en zorg dat je site zich onderscheidt. Als een pagina snel wordt weggeklikt maakt Google deze pagina minder relevant en dit zal leiden tot een flink lagere ranking.

4. Mobiel is super belangrijk!

Met een mobiele website is je bedrijf goed en duidelijk zichtbaar voor mobiele bezoekers. Een website mobiel maken betekent een snellere, lichtere en vooral meer gebruiksvriendelijke weergave van jouw website. Google let steeds meer op de schaalbaarheid van een website omdat het mobiele gebruik elk jaar weer groeit. Dus een website die niet geoptimaliseerd is voor mobiel zal flink dalen in de Google ranking.

5. Schrijf verhalen in plaatst van korte teksten!

Enkele jaren geleden werd een pagina met 300 woorden nog als een flink stuk content gezien. Hoe anders is het tegenwoordig. Artikelen van 1500 woorden of meer krijgen meer bezoekers en ranken hoger in de zoekmachines, met name voor zoektermen waarvoor de concurrentie hoog is. Dat is niet zo vreemd, want lange content bevat logischerwijs meer zoekwoorden en afbeeldingen waar de pagina op kan ranken. Zorg echter wel dat de leesbaarheid van lange artikelen intact blijft door regelmatig met zaken zoals opsommingen, kopjes en afbeeldingen te werken.

6. Geef afbeeldingen de juiste benaming!

De afbeeldingsnaam die een camera genereert (DSC8994.jpg) zegt Google natuurlijk weinig. Google kan wel iets met een afbeeldingsnaam als bijv.: Kapper-Geldrop.jpg. Google is vervolgens in staat om de context van een afbeelding te begrijpen. Zorg er voor dat de naam van je afbeeldingen te maken heeft met de zoektermen van je pagina.
Conclusie: een afbeelding maakt de webpagina leuker, en mooier en ze zijn enorm waardevol op het gebied van SEO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Want to see more brands?

Popup Plugin
Bekijk resultaat!