Video’s op Facebook: dé trend voor 2017

Op het gebied van online marketing vinden er continu veranderingen plaats. Ook op Facebook krijgen we dit jaar weer te maken met nieuwe updates. Ontwikkelingen die voor bedrijven belangrijk zijn om te volgen, want op deze manier blijft u altijd up-to-date en speelt u in op de laatste trends. Eén van deze trends is de focus op video’s. In dit blog vertellen wij u daar meer over.

Groot bereik.

Heeft u al wel eens een video geplaatst op uw bedrijfspagina? Grote kans dat deze in uw statistieken goed heeft gescoord. Online video’s zijn namelijk razend populair en in 2017 is deze trend al helemaal niet meer weg te denken. Facebook heeft dan ook hard gewerkt om het gebruik van video’s op Facebook te optimaliseren. Denk daarbij onder meer aan het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en het gemak van het plaatsten en bekijken van video’s. Op deze manier wordt het nog makkelijker en leuker om actief met video’s bezig te zijn op dit sociale medium!

Video’s scoren erg goed in de Facebook statistieken.

Laat zien wie u bent.

Voor bedrijven zijn video’s een ideaal middel om aan het publiek een authentiek beeld te geven van de organisatie, diensten en producten. Deze persoonlijke touch zorgt er namelijk voor dat u zich kunt onderscheiden van concurrentie. Neem uw doelgroep mee in het verhaal van uw organisatie en ga de interactie aan; een goede manier van klantenbinding, want kijkers voelen zich betrokken en krijgen het gevoel uw bedrijf écht te leren kennen. Facebook is niet voor niks een sociaal medium, dus durf uzelf te laten zien en maak het verschil!

Kan ik wel video’s maken?

Wanneer u nog niet actief bent met het plaatsen van video’s, zijn hier mogelijk verschillende redenen voor. Een veelgenoemd argument voor het maken van video’s is het ontbreken van een professionele camera. Maar wist u dat video’s die gemaakt zijn met een smartphone het beste resultaat boeken op Facebook? Zo moeilijk hoeft het dus niet te zijn! Ook het missen van kennis over videobewerking wil nog wel eens de reden zijn om geen video’s te maken. Kleine aanpassingen aan uw video zijn echter gemakkelijk gemaakt met apps als Videolab of Magisto. Technische kennis is hiervoor niet nodig. Realiseer u daarnaast dat video’s die teveel bewerkt zijn minder goed scoren. Het publiek ziet liever een oprechte video, dan een video die teveel op een reclame lijkt.

Talloze videomogelijkheden.

Bent u klaar om aan de slag te gaan met het plaatsen van video’s? Facebook heeft verschillende nieuwe opties ontwikkeld voor uw bedrijfspagina. Wat dacht u bijvoorbeeld van een livestream? Daarmee kunnen volgers direct met u meekijken. Een leuke optie voor bijvoorbeeld een winactie, een kijkje achter de schermen of een vraag- en antwoordsessie! Nóg een stap verder gaat u met een 360 graden video’s. Met deze video’s kunnen gebruikers de telefoon draaien om min of meer om zich heen te kijken om te zien wat zich afspeelt in een ruimte. Voor deze video’s heeft u echter wel een camera nodig die over de mogelijkheid beschikt om 360 graden foto’s te maken. Gaat het plaatsen van video’s u op dit moment toch nog een brug te ver? Wellicht is een goede eerste stap dan om een diavoorstelling te plaatsen. Deze nieuwe optie binnen Facebook biedt de mogelijkheid om een video te maken van losse foto’s. U plaatst de foto’s achter elkaar en bepaalt zelf hoeveel seconden een foto in beeld blijft. Ook kunt u muziek toevoegen aan de diavoorstelling. Gemakkelijk, maar net wat specialer dan een normale foto.

Een diavoorstelling maken in Facebook.

Aan de slag!

Wij zijn benieuwd hoe uw video het komende jaar in gaat zetten op uw Facebookpagina. We wensen u veel plezier en succes met het maken van mooie, inspirerende en originele video’s!

Want to see more brands?

Popup Plugin
Bekijk resultaat!