Home > Social media

Social media aanpak met Goldies Reclame

Een groot netwerk dat ook nog eens snel en eenvoudig te bereiken is, een van de grootste voordelen van het gebruik van sociale media voor je bedrijfsdoeleinden. Social media marketing bezorgt je interactie met je (potentiële) klanten, draagt bij aan de loyaliteit en zet eerder aan tot herhalingsaankopen. Bovendien genereer je meer relevante bezoekers naar je website of webshop, zijn sociale media een ideale omgeving voor remarketing en kun je heel efficiënt en doelgericht adverteren. Als onderdeel van de bepaling van je marketingstrategie worden social media dan ook zeker niet overgeslagen.

Voordat we aan de slag gaan met een campagne, bepalen we samen eerst wat het einddoel is. Meer naamsbekendheid, leads, online verkopen of gerichte bezoekers naar je website? Goldies Reclame gelooft in een gezonde mix van zogeheten ‘need to know’ en ‘nice to know’ content. Bovendien blijven onze helden dit gaandeweg continu optimaliseren. Waar nodig passen we advertenties of budgetten aan, richten we de pijlen net iets anders op de doelgroep of passen we zo nodig de volledige doelgroep aan. Haal samen met Goldies Reclame maximaal rendement uit jouw social mediacampagnes!

Daarentegen hebben sociale media ook veel dingen gemeen. Zo creëren gebruikers zelf de inhoud door bijvoorbeeld video’s of berichten te delen. Dit wordt ook wel ‘user generated content’ genoemd. Daarnaast staat overal het sociale aspect centraal. Gelijkwaardige personen met dezelfde interesses, normen en waarden weten elkaar te vinden via sociale media. Dit is niet alleen ideaal voor onderlinge interactie, ook bedrijven kunnen hier handig gebruik van maken. Zij kunnen namelijk op persoonlijk niveau inspelen op een specifieke doelgroep. Dit wordt ook wel social media marketing genoemd.

Wellicht klinkt het eenvoudig om sociale media in te zetten voor je bedrijf. Toch is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van dit dynamische vakgebied. Sociale media moeten namelijk wel een meerwaarde hebben voor je bedrijf en de juiste resultaten opleveren. Gebruik LinkedIn bijvoorbeeld voor het onderhouden van contacten met relaties, Facebook voor het organiseren van winacties en Twitter voor het delen van aanbiedingen. Begin dus altijd met een duidelijke strategie in samenspraak met Goldies Reclame!

Voordelen sociale media

Er zijn verschillende voordelen te noemen van sociale media:

  • Berichten op sociale media worden gemakkelijk gedeeld. Hierdoor kan er snel een ‘viral effect’ ontstaan; oftewel, je bekendheid kan snel groeien met goed doordachte content;
  • Als adverteerder kun je via social media veel mensen bereiken en biedt social media veel mogelijkheden voor gericht adverteren;
  • Sociale media zijn actueel. Je bent dus snel op de hoogte van het laatste nieuws en je kunt hier direct op inspelen;
  • Sociale media zijn niet duur. Het aanmaken van een account is vrijwel altijd gratis en ook de marketingkosten liggen lager;
  • Via sociale media leer je jouw publiek beter kennen. Het is dus een uitstekend middel voor marktonderzoek;
  • Sociale media scoren goed in zoekmachines. Dit is te danken aan het objectieve en betrouwbare karakter van sociale kanalen.

Nadelen sociale media

Hoewel sociale media veel voordelen kent, zijn er ook enkele nadelen te noemen:

  • Op sociale media wordt veel gedeeld. Dit zorgt er voor dat sociale kanalen steeds meer van je te weten komen. Het is dan ook belangrijk om bewust te blijven van je privacy;
  • Waar het eenvoudig is om een bericht te plaatsen op sociale media, is het een stuk moeilijker om deze weer te verwijderen. Content wordt regelmatig gedeeld en hierdoor blijft een ondoordacht bericht mogelijk nog jaren aan je kleven;
  • Consumenten kunnen alles over je bedrijf zeggen op sociale media. Naast positieve berichten, kan dit ook zorgen voor slechte publiciteit. Het is dus belangrijk om hier goed mee om te gaan.

GOLDIES RECLAME HELPT JE
JOUW VERHAAL TE VERTELLEN!

Kennismaking
Brainstormsessie
Adviesplan
Realisatieplan
Nazorg

Neem contact op

Wat klanten over ons zeggen

1667990866
Alle is prima gegaan in de samenwerking met Brand Hero. Ze hebben een paar mooie websites gemaakt voor ons en niet te duur. Ik kan ze zeker aanbevelen!
1585863218
Inmiddels heeft Brand Hero voor onze bestaande onderneming alles perfect geregeld! Een logische stap om ook mijn nieuwe onderneming Viva Vastgoedstyling in Rosmalen hier onder te brengen. Perfect aangevoeld wat mijn wensen waren, superblij met het resultaat! Boyd, Rim en team super bedankt! Een heel fijn team om mee te samen werken met een perfect resultaat! Groetjes, Marc, Roos, Do en Angela van het Abelen team!
1585814188
1562141325
Het Goldies Reclame team heeft mij op zowel online als offline vlak enorm verder geholpen. Met de vertrouwde service was het eindproduct geheel naar mijn wensen doorgevoerd.
1557916257
Professioneel, creatief en erg gedreven. Scherpe prijs en uitstekend resultaat! Het team denkt goed met je mee en beantwoord al je vragen. Luisteren goed naar wensen en nemen deze ook goed op. Alles wat je zoekt vind je bij Goldies Reclame!
1557914669
Boyd, Rim en team. Dank jullie wel voor jullie creativiteit, professionaliteit, inspanning en geduld!
1510783343
12 Jaar een rijschool hebben en dan eindelijk een bedrijf tegenkomen wat zich in alles aan hun woord houdt. Goldies.Hele prettige mensen, super samenwerking en een MEGA resultaat.
1491459817
Ik ben goed geholpen door dit bedrijf. Zijn ook zeker in voor creatieve opdrachten en daarin actief meedenken. Scherpe prijs en uitmuntend resultaat! Mijn huisstijl & website is zeer strak en past precies bij hetgeen ik wil uitstralen.
1484578590
Goede resultaten en uitstekende communicatie!
1476207403
Dameskleding voor de modebewuste vrouw van 50 jaar en ouder; daar staat A&B/CCI Damesmode voor. Specialisatie in deze doelgroep staat bij onze modezaak dan ook centraal; de tijd nemen voor klanten, open staan voor een praatje en passend kledingadvies. Goldies Reclame realiseerde een restyle van ons gezicht die hier perfect op aansluit; modern, herkenbaar en vertrouwd. Zowel online als offline is nu duidelijk waar wij voor staan. Klanten kunnen overzichtelijk onze collectie bekijken en op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via de nieuwsbrief. Onze wensen werden goed begrepen en het team reageert snel op vragen. Een vindingrijk bedrijf waar we graag zaken mee blijven doen.
1476105824
Een trouwceremonie die helemaal past bij de klant; dat is wat ik als trouwambtenaar beoog. Het team van Goldies Reclame heeft voor mij een prachtig product opgeleverd. Het maatwerk en de kwaliteit en die bij mij centraal staan, heeft Goldies Reclame op de perfecte manier weten te vertalen naar een sierlijk ontwerp. Met veel enthousiasme en gedrevenheid hebben de medewerkers gewerkt aan een huisstijl waarin mijn persoonlijkheid terugkomt. Dankzij de korte lijnen is het prettig communiceren met het team van Goldies Reclame. Niets is hen teveel gevraagd!
1476105730
Goldies Reclame is een reclamebureau die meedenkt en een graag een stapje meer zet voor de klant. Wat ze maken is kwaliteit en ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe logo!
1468824139
js_loader