E-mail instellingen

 

Hoe stel je je e-mail in?


Voordat je verder gaat is het eerst van belang te weten of je POP3 of IMAP wilt gebruiken en of je een eigen SSL certificaat op de domeinnaam hebt zitten

Wat is het verschil tussen IMAP en POP3?

Bij IMAP wordt de mail bewaard op de server. Je kijkt met al je apparaten naar dezelfde bak met mails. Verwijder je een mail op je smartphone dan zal deze ook op je pc verwijderd worden. Bij POP3 staat de mail lokaal. Haal je een mail binnen op je smartphone dan wordt deze van de mailserver verplaatst naar je smartphone. De mail komt dan niet op je pc, omdat deze al is opgehaald met je smartphone. Je kan dus maar met 1 apparaat je mail ophalen.

Let op: Sommige mailprogramma's detecteren automatisch IMAP bij het aanmaken van een nieuw mailaccount, wil je dit niet, breek dit af en selecteer handmatig POP3.

SSL-certificaat

Als je om een SSL certificaat bij Goldies Reclame hebt gevraagd, dan is er sprake van een eigen SSL op je domeinnaam (jouw website is dan https:// ipv http://). Als je dit niet hebt gevraagd, dan is er geen sprake van een eigen SSL certificaat en geeft https:// een foutmelding.


IMAP instellen

Inkomende mail

Hostnaam: jouwdomein.nl
Poort: 993
Gebruikersnaam: Je volledige emailadres
Wachtwoord: Het ontvangen wachtwoord
Verbindingsbeveiliging: SSL
Authentificatiemethode/Identificatie: Normaal wachtwoord

Uitgaande mail

SMTP: jouwdomein.nl
Uitgaande mail: poort 587
Gebruikersnaam: je volledige mailadres
Wachtwoord: Het ontvangen wachtwoord
Authenticatiemethode/Identificatie : Normaal wachtwoord
Verbindingsbeveiliging: STARTTLS (TLS), indien niet beschikbaar SSL

Opmerking 1: Met IMAP blijft uw mail bewaard op de server (tot u het handmatig verwijderd uit uw postvak). De mail neemt dan ook schijfruimte in op de server en wordt in rekening gebracht.
Opmerking 2: bij het aanmaken van het account kunt u een waarschuwing zien of het maken van de verbinding wel akkoord is, u bevestigd dat er hiervoor een uitzondering toegevoegd moet worden.

POP3 instellen

Inkomende mail

Hostnaam: jouwdomein.nl
Poort: 995
Gebruikersnaam: Je volledige emailadres
Wachtwoord: Het ontvangen wachtwoord
Verbindingsbeveiliging: SSL

Uitgaande mail

SMTP: jouwdomein.nl

Opmerking: Bij het aanmaken van het account kunt u een waarschuwing zien of het maken van de verbinding wel akkoord is, u bevestigd dat er hiervoor een uitzondering toegevoegd moet worden.

Mail instellen op Iphone/Ipad

Met IMAP heb je overal toegang tot je mail. Om je e-mail in te stellen op een Iphone of Ipad hebben wij een handig blogbericht geschreven. Door deze stappen te volgen, installeer jij zelf je e-mail op je smartphone of tablet. Lees hier hoe je jouw mail instelt op een Iphone / Ipad.

Mailaccount toevoegen aan Hotmail

Het kan soms handig zijn om je emails in Hotmail.com te ontvangen en te versturen. Hotmail heeft de functionaliteit om een bestaand email account toe te voegen aan je Microsoft-account. Hoe je dit kunt doen, leggen we je uit in de handleiding: Mailaccount toevoegen aan Hotmail.


Meer informatie?


Neem contact op

De waardering van Goldies Reclame bij Kiyoh Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 212 reviews.

Online Marketeer gezocht!