Home > Instructies > Vertalen

H14 Vertaling

14.1 Basisprincipes vertaling.

Klik bij het navigatiemenu aan de linkerkant op Pagina’s. Je krijgt een overzicht van alle pagina’s op je website.

Taalswitch binnen het CMS
Standaard wordt het scherm getoond met aan de linkerkant de pagina’s in de hoofdtaal en aan de rechterkant de opties om anderstalige pagina’s toe te voegen of te beheren, in dit geval Engels.

Via de taalswitch bovenin het CMS kun je in de schermweergave switchen naar andere talen.

Overzicht aantallen pagina’s in elke taal.
Onder de button Nieuwe pagina zie je verschillende knoppen. Hier zie je per taal hoeveel pagina’s er zijn aangemaakt.

De anderstalige pagina’s
Aan de rechterkant vind je de opties om de anderstalige pagina’s met WPML aan te maken. De plusjes geven aan dat er nog geen anderstalige pagina’s zijn en dat deze nog aangemaakt moeten worden. Tandwiel geeft aan dat er een pagina is aangemaakt. Maar nog niet volledig is ingevuld. Potlood geeft aan dat de vertaling volledig is aangemaakt.

14.2 Pagina toevoegen in een andere taal.

We openen in het CMS de Nederlandstalige versie van de pagina en krijgen dan het volgende te zien.

Van belang is het blokje Taal aan de rechterkant. Hier zie je welke taalversie van de pagina we nu bekijken en in welke talen we daarvoor een andere taalversie kunnen maken. Om nu een Engelse versie van de pagina aan te maken, kunnen we op het plus-tekentje achter het woord “Engels” klikken. Het is daarbij handig om de inhoud van de Nederlandse pagina mee te kopiëren naar de Engelstalige versie, want dan hoeven we niet de hele layout van de pagina opnieuw op te zetten. Vink eerst de optie Kopie aan:

In dat geval verschijnt er een button Kopie. Als we daarop klikken wordt de Engelse taalversie van de pagina aangemaakt (Met de gekopieërde Nederlandse tekst en layout).

Let op! Het eerstvolgende wat we zien is dit:

We zitten nog steeds in de Nederlandse versie van de pagina.

Klikken we nu op het potloodje achter de tekst “Engels (kopie)”, dan pas komen we in de Engelse variant van de pagina. Je kunt hetzelfde bereiken door bovenin het scherm gebruik te maken van de taalswitch en daar voor “Engels” te kiezen.

Het volgende venster verschijnt.

Klik op de button Afzonderlijk vertalen. Het volgende venster verschijnt.

Verander de titel van de Engelse pagina en pas ook direct de permalink aan.

Druk vervolgens op de button bewerken. Druk rechts op de button Opslaan/Bijwerken. 

Je hebt nu de Titel en permalink aangepast.

Klik vervolgens op de button UX Builder boven de titel. Hier kun je de teksten wijzigen.

14.3 Producten toevoegen in een andere taal.

Klik bij het navigatiemenu aan de linkerkant op Producten. Je krijgt een overzicht van alle producten in het Nederlands op je website.

Je ziet bovenin de melding dat het wordt aangeraden om WooCommerce Multilingual producteditor te gebruiken om product vertalingen te bewerken.

Klik op de link WooCommerce Multilingual producteditor. Het volgende venster verschijnt.

Aan de rechterkant vind je de opties om de anderstalige producten met WPML aan te maken. De plusjes geven aan dat er nog geen anderstalige producten zijn en dat deze nog aangemaakt moeten worden. Tandwiel geeft aan dat er een product is aangemaakt. Maar nog niet volledig is ingevuld. Potlood geeft aan dat de vertaling volledig is aangemaakt.

Klik op het plus-teken om een Engelse versie van het product aan te maken.

Het volgende venster verschijnt.

Kopieer alle onderdelen en vink aan dat de vertaling voltooid is.

Als alles is ingevuld kun je klikken op de button Opslaan.

Via de taalswitch bovenin het CMS kun je in de schermweergave switchen naar andere talen. Selecteer hier Engels.

Je krijgt een overzicht van alle Engelse producten op je website.

Optioneel: Verander de titel van het Engelse product en pas ook direct de permalink aan.

Druk vervolgens op de button bewerken. Druk rechts op de button Opslaan/Bijwerken.

Je hebt nu de Titel en permalink aangepast.

Wijzig vervolgens alle gegevens die aangepast moeten worden. Dit werkt hetzelfde als hoe je een product toevoegt.

14.4 Nieuwe Categorieën/ Tags toevoegen.

Via de taalswitch bovenin het CMS kun je in de schermweergave switchen naar andere talen. Selecteer hier Engels.

Klik aan de linkerkant op Producten > Categorieën of Producten > Tags.

Je krijgt een overzicht van alle Categorieën/ Tags op de Engelse website.

Voer links onder Naam de tag / categorie in.
Herhaal bij slug de naam van de categorie.
Bij Omschrijving hoeft niets ingevuld te worden.

Druk op de knop Voeg nieuwe categorie / tag toe.

Ga terug

GOLDIES RECLAME HELPT JE
JOUW VERHAAL TE VERTELLEN!

Kennismaking
Brainstormsessie
Adviesplan
Realisatieplan
Nazorg

Neem contact op

Wat klanten over ons zeggen

1667990866
Alle is prima gegaan in de samenwerking met Brand Hero. Ze hebben een paar mooie websites gemaakt voor ons en niet te duur. Ik kan ze zeker aanbevelen!
1585863218
Inmiddels heeft Brand Hero voor onze bestaande onderneming alles perfect geregeld! Een logische stap om ook mijn nieuwe onderneming Viva Vastgoedstyling in Rosmalen hier onder te brengen. Perfect aangevoeld wat mijn wensen waren, superblij met het resultaat! Boyd, Rim en team super bedankt! Een heel fijn team om mee te samen werken met een perfect resultaat! Groetjes, Marc, Roos, Do en Angela van het Abelen team!
1585814188
1562141325
Het Goldies Reclame team heeft mij op zowel online als offline vlak enorm verder geholpen. Met de vertrouwde service was het eindproduct geheel naar mijn wensen doorgevoerd.
1557916257
Professioneel, creatief en erg gedreven. Scherpe prijs en uitstekend resultaat! Het team denkt goed met je mee en beantwoord al je vragen. Luisteren goed naar wensen en nemen deze ook goed op. Alles wat je zoekt vind je bij Goldies Reclame!
1557914669
Boyd, Rim en team. Dank jullie wel voor jullie creativiteit, professionaliteit, inspanning en geduld!
1510783343
12 Jaar een rijschool hebben en dan eindelijk een bedrijf tegenkomen wat zich in alles aan hun woord houdt. Goldies.Hele prettige mensen, super samenwerking en een MEGA resultaat.
1491459817
Ik ben goed geholpen door dit bedrijf. Zijn ook zeker in voor creatieve opdrachten en daarin actief meedenken. Scherpe prijs en uitmuntend resultaat! Mijn huisstijl & website is zeer strak en past precies bij hetgeen ik wil uitstralen.
1484578590
Goede resultaten en uitstekende communicatie!
1476207403
Dameskleding voor de modebewuste vrouw van 50 jaar en ouder; daar staat A&B/CCI Damesmode voor. Specialisatie in deze doelgroep staat bij onze modezaak dan ook centraal; de tijd nemen voor klanten, open staan voor een praatje en passend kledingadvies. Goldies Reclame realiseerde een restyle van ons gezicht die hier perfect op aansluit; modern, herkenbaar en vertrouwd. Zowel online als offline is nu duidelijk waar wij voor staan. Klanten kunnen overzichtelijk onze collectie bekijken en op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via de nieuwsbrief. Onze wensen werden goed begrepen en het team reageert snel op vragen. Een vindingrijk bedrijf waar we graag zaken mee blijven doen.
1476105824
Een trouwceremonie die helemaal past bij de klant; dat is wat ik als trouwambtenaar beoog. Het team van Goldies Reclame heeft voor mij een prachtig product opgeleverd. Het maatwerk en de kwaliteit en die bij mij centraal staan, heeft Goldies Reclame op de perfecte manier weten te vertalen naar een sierlijk ontwerp. Met veel enthousiasme en gedrevenheid hebben de medewerkers gewerkt aan een huisstijl waarin mijn persoonlijkheid terugkomt. Dankzij de korte lijnen is het prettig communiceren met het team van Goldies Reclame. Niets is hen teveel gevraagd!
1476105730
Goldies Reclame is een reclamebureau die meedenkt en een graag een stapje meer zet voor de klant. Wat ze maken is kwaliteit en ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe logo!
1468824139
js_loader