Home > Instructies > Variabele producten toevoegen

H11 Variabele producten toevoegen.

11.1 Producteigenschappen maken.

Voordat je variabele producten gaat toevoegen kun je het best producteigenschappen maken voor de verschillende variaties, zodat je deze eenvoudig kunt toevoegen en eventueel bij meerdere producten kunt gebruiken.

Een voorbeeld van een eigenschap is bijvoorbeeld de maat van het zwembad. Wanneer je verschillende maten invult bij eigenschappen, kun je voor elke maat een variabel product aanmaken.

Klik bij het navigatiemenu aan de linkerkant op Product > Eigenschappen.

Vul onder Nieuwe eigenschap toevoegen de naam van de eigenschap in. Dit kan bijvoorbeeld Maat of afmeting zijn. Klik vervolgens op de button Eigenschap toevoegen en je ziet dat de eigenschap in het rechtermenu verschijnt.

Klik rechts van de eigenschap op Voorwaarden instellen om Termen toe te voegen aan een eigenschap.

Het volgende venster verschijnt.


Vervolgens is het niet moeilijk om een categorie aan te maken. Je kunt een Naam en Slug invullen en eventueel ook nog een beschrijving.


Zodra je eigenschappen hebt aangemaakt kun je naar een product gaan om een eigenschap toe te voegen.

11.2 Variabele producten toevoegen.

Klik bij het navigatiemenu aan de linkerkant op Producten. Je krijgt een overzicht van alle producten op je website.

Klik bovenin op de knop Nieuw toevoegen. Het volgende venster verschijnt.

Vul de naam van het product in en klik op de button Publiceren. Hierdoor verschijnt er de Permalink van het product.
Vervolgens plaats je in het tekstvlak eronder de productinformatie van het product zoals hieronder.


Scroll naar beneden tot dat je bij de productgegevens aankomt.


Bij de productgegevens vind je een Dropdown menu met de productgegevens. Hier kun je het producttype wijzigen van simpel product naar Variabel product.


Klik op de Tab Eigenschappen. Het volgende venster verschijnt.

Hier vind je een Dropdown menu (Custom producteigenschap) waar je de eigenschappen kan selecteren.


Zodra je de eigenschappen hebt geselecteerd die je wilt gebruiken kun je de benodigde termen selecteren of invullen. Hieronder zie je een voorbeeld.

LET OP! Het is belangrijk dat je Gebruik voor variaties aanvinkt. Dit zie boven de button Eigenschappen opslaan staan.

Klik vervolgens op de button Eigenschappen opslaan.

Via de Tab variaties kun je vervolgens de variabele producten toevoegen. Het volgende venster verschijnt.

Hier vind je een Dropdown menu (Variatie toevoegen) waar je de variaties kan toevoegen. Selecteer hier Variatie toevoegen en klik op de button Ga.

Er verschijnt een tweede dropdown menu waar je de Term van de Eigenschap kan selecteren.

Als je een Term hebt geselecteerd kun je de variatie toevoegen. Door het veld open te vouwen kun je de overige kenmerken invullen. Waaronder gewicht, afmeting, voorraadstatus en bijvoorbeeld een unieke foto. Geef je Variabele product een SKU en een prijs en vul het gewicht in. Klik vervolgens op de button Wijzigingen opslaan. LET OP! Geef elke Term die je aanmaakt een aparte Prijs en SKU.


Scroll vervolgens weer verder naar beneden tot dat je bij Korte productomschrijving komt.

Aan de rechterkant heb je een kolom staan met de volgende koppen: Publiceren,

Productcategorieën, Producttags, Productafbeelding, Productgalerij.

Productcategorieën: Vink bij Productcategorieën de juiste Categorie aan op welke pagina je het product wilt hebben. 

Met + Nieuwe productcategorie toevoegen kun je nieuwe categorieën toevoegen.

Productafbeelding: Bij de productafbeelding druk je op de button Productafbeelding instellen of verwijderen.

Kies vervolgens de afbeelding die je wilt gebruiken als hoofdbeeld.

Productgalerij: Bij de productgalerij kun je meerdere afbeeldingen toevoegen. Druk op de button Productafbeeldingen toevoegen. Kies vervolgens de afbeelding die je wilt toevoegen als hoofdbeeld.

Overige opties hoeven niet ingevoerd te worden. Publiceren: Druk rechts op de button Bijwerken / Publiceren.

Je hebt nu een Variabele product toegevoegd.

Ga terug

GOLDIES RECLAME HELPT JE
JOUW VERHAAL TE VERTELLEN!

Kennismaking
Brainstormsessie
Adviesplan
Realisatieplan
Nazorg

Neem contact op

Wat klanten over ons zeggen

1667990866
Alle is prima gegaan in de samenwerking met Brand Hero. Ze hebben een paar mooie websites gemaakt voor ons en niet te duur. Ik kan ze zeker aanbevelen!
1585863218
Inmiddels heeft Brand Hero voor onze bestaande onderneming alles perfect geregeld! Een logische stap om ook mijn nieuwe onderneming Viva Vastgoedstyling in Rosmalen hier onder te brengen. Perfect aangevoeld wat mijn wensen waren, superblij met het resultaat! Boyd, Rim en team super bedankt! Een heel fijn team om mee te samen werken met een perfect resultaat! Groetjes, Marc, Roos, Do en Angela van het Abelen team!
1585814188
1562141325
Het Goldies Reclame team heeft mij op zowel online als offline vlak enorm verder geholpen. Met de vertrouwde service was het eindproduct geheel naar mijn wensen doorgevoerd.
1557916257
Professioneel, creatief en erg gedreven. Scherpe prijs en uitstekend resultaat! Het team denkt goed met je mee en beantwoord al je vragen. Luisteren goed naar wensen en nemen deze ook goed op. Alles wat je zoekt vind je bij Goldies Reclame!
1557914669
Boyd, Rim en team. Dank jullie wel voor jullie creativiteit, professionaliteit, inspanning en geduld!
1510783343
12 Jaar een rijschool hebben en dan eindelijk een bedrijf tegenkomen wat zich in alles aan hun woord houdt. Goldies.Hele prettige mensen, super samenwerking en een MEGA resultaat.
1491459817
Ik ben goed geholpen door dit bedrijf. Zijn ook zeker in voor creatieve opdrachten en daarin actief meedenken. Scherpe prijs en uitmuntend resultaat! Mijn huisstijl & website is zeer strak en past precies bij hetgeen ik wil uitstralen.
1484578590
Goede resultaten en uitstekende communicatie!
1476207403
Dameskleding voor de modebewuste vrouw van 50 jaar en ouder; daar staat A&B/CCI Damesmode voor. Specialisatie in deze doelgroep staat bij onze modezaak dan ook centraal; de tijd nemen voor klanten, open staan voor een praatje en passend kledingadvies. Goldies Reclame realiseerde een restyle van ons gezicht die hier perfect op aansluit; modern, herkenbaar en vertrouwd. Zowel online als offline is nu duidelijk waar wij voor staan. Klanten kunnen overzichtelijk onze collectie bekijken en op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via de nieuwsbrief. Onze wensen werden goed begrepen en het team reageert snel op vragen. Een vindingrijk bedrijf waar we graag zaken mee blijven doen.
1476105824
Een trouwceremonie die helemaal past bij de klant; dat is wat ik als trouwambtenaar beoog. Het team van Goldies Reclame heeft voor mij een prachtig product opgeleverd. Het maatwerk en de kwaliteit en die bij mij centraal staan, heeft Goldies Reclame op de perfecte manier weten te vertalen naar een sierlijk ontwerp. Met veel enthousiasme en gedrevenheid hebben de medewerkers gewerkt aan een huisstijl waarin mijn persoonlijkheid terugkomt. Dankzij de korte lijnen is het prettig communiceren met het team van Goldies Reclame. Niets is hen teveel gevraagd!
1476105730
js_loader