De voordelen van een blog voor uw webshop

Bloggen voor webshops, het is zinvol!

Bloggen wordt steeds vaker professioneel ingezet door bedrijven. Maar wist u dat ook voor webshops een blog van toegevoegde waarde kan zijn? Of u nu een grote of kleine webshop heeft, blogs schrijven en delen biedt altijd voordelen. Waarom? Dat leggen we u graag uit.

Bloggen: waar te beginnen?

Het leveren van content is een goede manier om meer zichtbaarheid te creëren rond uw webshop. Maar hoe pakt u dat aan? Wanneer u een kleine webshop runt, doet u dit waarschijnlijk maar met een klein team of zelfs alleen. Waar haalt u dan de tijd vandaan om uw bekendheid te vergroten? In dit geval is bloggen een goede manier om laagdrempelig aan de slag te gaan met het vergroten van uw zichtbaarheid. Waarschijnlijk heeft u uw webshop opgestart omdat u enthousiast bent over de producten die u verkoopt. Maak gebruik van deze passie! Wanneer u graag bezig bent met uw producten en hier veel over praat, dan is de stap al een stuk kleiner om dit op papier te zetten.

Waarom bloggen?

Met een blog vergroot u niet alleen de zichtbaarheid van uw webshop. Er zijn meer redenen om te beginnen met bloggen.

1. Google is gek op content. Door relevante zoekwoorden te gebruiken – termen die uw doelgroep veel gebruikt wanneer zij zoeken binnen Google – bent u beter vindbaar in een zoekmachine. Eveneens zorgt bloggen ervoor dat uw webshop ‘in beweging blijft’. Een webshop waar regelmatig nieuwe content op wordt geplaatst, is voor Google namelijk interessanter dan een shop waar niks verandert
2. Met een blog kunt u de interactie aangaan met uw bezoekers. U kunt niet alleen meer over uzelf vertellen, uw lezers kunnen eveneens reacties achterlaten. Hierdoor zullen zij zich meer betrokken voelen bij uw organisatie en komt u meer te weten over uw doelgroep
3. Bloggen is een ideale manier om uw expertise te tonen. Dit vergroot uw betrouwbaarheid en professionaliteit. Ook biedt een blog de mogelijkheid om uzelf te onderscheiden van concurrentie. Denk hierbij vooraf wel goed na over wat u wilt uit stralen en welke tone-of-voice u gebruikt.

Tips voor uw webshop blog.

In uw webshop staan uw producten centraal. Maar hoe zet u dit om naar interessante artikelen voor uw blog? Met de volgende tips geven we u wat inspiratie.

1. Haak in op actualiteiten. Schrijf blogs over het laatste nieuws gerelateerd aan uw branche of speel bijvoorbeeld in op de decembermaand door de leukste kerstcadeautjes van uw webshop op een rij te zetten;
2. Denk breed. Heeft u bijvoorbeeld een webshop in woonartikelen, schrijf dan over nieuwe woontrends, speel in op de seizoenen, ontwikkel leuke ‘Do It Yourselfs’ en geef styletips met uw webshopproducten. Er is veel mogelijk!
3. Volg andere bloggers om nieuwe inspiratie op te doen. Wellicht schrijven zij over onderwerpen waar u nog niet eerder aan heeft gedacht. Zet ze om naar een artikel voor uw eigen blog. Letterlijk kopiëren is daarentegen een echte ‘no go’!
4. Analyseer wat aanslaat bij uw doelgroep. Scoort de ene blog beter dan de andere? Gebruik de insteek van de goedlopende blogs dan voor nieuwe artikelen. Wanneer u een zoekfunctie heeft binnen uw webshop, kunt u daarnaast inspelen met blogs die aansluiten op veelgebruikte termen.

Delen is scoren.

Een interessante blog is natuurlijk het delen waard. Breng uw blogs onder de aandacht via sociale media. Op deze manier vergroot u uw bereik en komen er mogelijk nieuwe consumenten in aanraking met uw webshop. Zorg ervoor dat bloggen in uw routine komt. Zo haalt u op een leuke manier nieuwe bezoekers binnen tegen een laag budget. Ideaal, niet waar?

Want to see more brands?

Bekijk resultaat!