5x gratis foto’s bewerken

Met foto’s leg je mooie momenten vast. Timing, licht en de setting zijn daarbij essentieel. Maar vergeet de nabewerking niet. Dit zorgt ervoor dat u net dat beetje extra aan een foto geeft, bijvoorbeeld door het toevoegen van meer contrast of een mooi filter. Bent u niet helemaal thuis in Photoshop? Geen probleem. Er zijn veel goede en gratis alternatieven om meer uit uw foto’s te halen. Brand Hero zet er vijf voor u op een rij!

1. Picmonkey.

PicMonkey is een programma dat u in uw browser gebruikt. Het aanmaken van een account is niet nodig. Ook het downloaden van de tool hoeft niet. Dat maakt het mogelijk om op ieder moment en op iedere plek mooie beelden te creëren. PicMonkey werkt gemakkelijk en heeft talloze opties; van retoucheren en bewerking tot design en het maken van collages. Naast de gratis versie is er ook een betaalde uitvoering voor nog meer exclusieve mogelijkheden.

2. Pixlr.

Net als PicMonkey is ook Pixlr een tool waarmee u direct aan de slag kunt vanuit uw browser. Pixlr bestaat uit twee programma’s: Pixlr Editor en Pixlr Express. Net als in Photoshop kan er met Pixlr Editor gewerkt worden met verschillende lagen. Deze versie biedt daarnaast bijna alle belangrijke gereedschappen die ook in Photoshop te vinden zijn. Met Pixlr Express is het daarna mogelijk om foto’s te voorzien van creatieve effecten en filters.

3. Paint.Net.

De gratis foto editor  Paint. Net is een tool die beschikt over verschillende tabbladen. Hiermee kunnen verschillende afbeeldingen worden geopend en werkt u net als in Photoshop met meerdere lagen. Paint.Net heeft een reeks aan gereedschappen en speciale effecten om het beste uit uw foto’s te halen. Bent u een beginner? Het ideale is dat u oneindig gebruik kunt maken van de functie ‘ongedaan maken’.

4. GIMP.

Veel Photoshopfuncties zijn terug te vinden in het beeldbewerkingsprogramma. Binnen het programma is het niet alleen mogelijk om afbeeldingen te bewerken, ook kunt u er afbeeldingen in maken en er in tekenen. Bekende ‘ Photoshop begrippen’ als laagmaskers, paden en selectietools zijn ook terug te vinden in GIMP . Het design van het programma mag er dan wat minder strak uit zien, het is een erg goed alternatief.

5. Google Nik Collection.

Google Nik Collection is een gratis te downloaden fotobewerkingssoftware. De voorheen betaalde software bestaat uit een reeks plugins. Deze maken het samen mogelijk om professionele effecten te realiseren in onder meer Photoshop en Lightroom. Fotografen zweren bij Google Nik Collection en het leuke is dat ook de onervaren fotobewerker er goed mee aan de slag kan.

Want to see more brands?

Bekijk resultaat!